top of page
  • Szerző képeonkoplasztika

10 tipp a legjobb eredményért mellplasztikában

Frissítve: 2020. jún. 12.

Mit tehet a mellplasztika legoptimálisabb eredménye érdekében?


A műtét vállalása egy személyes döntés eredménye. Minden ember más, egyedi igényekkel, elképzelésekkel. A plasztikai sebész az egyéni szempontokat, az egyediséget figyelembe véve segíti személyre szabott információkkal a döntés folyamatát.


 Az alábbi, általános érvényű tanácsok minden olyan nőnek szólnak, akik esztétikai beavatkozásra szánták el magukat, melynek célja, hogy emlőjük számukra tetszetősebbé váljon.


1. A megfelelő plasztikai sebész kiválasztása. Magyarországon esztétikai célú műtéteket csak a megfelelő szakvizsgával (plasztikai és égési-sebészet) rendelkező orvosok hajthatnak végre. A szakmai életrajz áttekkintésével (amennyiben elérhető) az orvos adott témában (jelen esetben mellplasztika) szerzett tapasztalatairól is informálódhatunk. Az egyes plasztikai sebészeti magánrendelések honlapjain közzétett előtte-utána fotók további támpontként segíthetik a döntést. Érdemes azt is végiggondolni, hogy a választott orvos szimpatikus-e, kérdéseinkre adott válaszai hagynak-e kívánnivalót maguk után, illetve, hogy a felmerülő kételyeinket eloszlatta-e az általa nyújtott információkkal?


2. Felejtse el a kosárméretet! Az emlők méretének megváltoztatásakor kézenfekvő (melltartó) kosárméretben gondolkozni, azonban tudni kell, hogy ez nem alkalmazható a mellek nagyságának univerzális mérésére. Az implantátumokat űrtartalmuk szerint méretezik, köbcentiméterben megadva a térfogatot, és nincs egy általános módszer arra, hogy a beültetendő implantátum mérete alapján pontosan meg lehessen jósolni a kosárméretet.


3. "Vásárlás előtt próbálja fel"! Implantátum minták és méretezők segítségével, melyek plasztikai sebészénél elérhetőek, "kipróbálhatja", hogy milyen méret, forma és profil az, ami megfelel esztétikai igényeinek.


4. Tájékozódjon már a konzultáció előtt! Jól megválasztott plasztikai sebészétől megbízható információkhoz jut, azonban érdemes lehetőségeiről, a plasztikai sebészetben alkalmazott szakszavakról már a konzultáció előtt tájékozódni, és a felmerülő kérdéseit feljegyezni.


5. Őszintén ossza meg céljait plasztikai sebészével. Mik a céljai az esztétikai műtéttel? Hogyan szeretne kinézni? A plasztikai sebész nem gondolatolvasó, hiszen az, hogy mi tetszetős egyik vagy másik ember számára, egyénenként változó.


6. Reális elvárások. Orvosa részletesen tájékoztatja arról, mit várhat a beavatkozástól, mire számíthat a műtét után, mik a lehetőségek egyéni paraméterei, testalkata, bőrének tulajdonságai, tónusa alapján. Figyeljen oda ezekre az információkra!


7. A mellfelvarrás, mint lehetőség. Előfordulhat, hogy mellfelvarrással jobb eredményt érhet el, mint implantátum beültetéssel, vagy hogy javasolt a plasztikai sebészeti műtét alkalmával mindkét beavatkozást együtt elvégezni.


8. Szakítson időt a beavatkozás megtervezésére! Ne siesse el a műtétet! A szépészeti beavatkozás, amennyiben később meggondolja magát, ugyancsak műtéti úton változtatható, de az eredeti állapot maradéktalanul nem állítható vissza. Plasztikai sebészével együtt tervezzék meg az Ön személyre szabott tervét.


9. Kövesse orvosa tanácsait! A műtét előtti és utáni időszakra vonatkozó életmódbeli, gyógyszerszedési, bőrápolási, étkezésbeli stb. tanácsokat kap orvosától, amelyek követése, maximális betartása a szövődmények (pl. sebfertőzés, kapszuláris kontraktúra) megelőzése érdekében alapvető fontosságú!


10. Készüljön fel előre a felépülés időszakára! Amennyiben plasztikai sebésze receptre írt fel gyógyszert, váltsa ki előre. Gondoskodjon az étkezésekről, helyezzen mindent közel az ágyhoz, hogy könnyen elérhesse a szükséges tárgyakat. Kérje családtag vagy ismerős segítségét, aki a műtétet követő napokban Önnel tud lenni napközben.


szakmai lektor: Dr. Mátrai Zoltán PhD főorvos


67 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page