GALÉRIA

Tekintse meg műtétek előtt és után készült fotósorozatunkat!

497-500.png
493-496.png
489-492.png
485-488.png
477-480.png

Az 50 éves nőbetegnél a bal oldali emlő rosszindulatú daganata miatt történt bimbódvar megtartó mastectomia halasztott-azonnali emlőhelyreállítással, expander-szilikon implantátum cserével sugárterápiát követően, illetve jobb oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás és szilikon implantátummal történő térfogatnövelés. A páciens bal oldali emlőbimbó képzés előtt áll.

481-484.png

A jobb oldali emlő többgócú rosszindulatú daganata miatt végzett Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtét és suagárterápia, valamint bal oldali szimmetrizációs célú térfogatcsökkentő emlőfelvarrás.

474-477.png

A 36 éves nőbetegnél mindkét oldali emlők rosszindulatú daganata miatt történt kétoldali bimbóudvar megtartó mastectomia és azonnali-halasztott emlőhelyreállítás expanderrel, majd szilikon implantátum beültetéssel. A páciensnél mindkét oldali emlőbimbó helyreállítást végeztük, a jobb oldalon a bimbó megkezdett medializálásával.

470-473.png

A 41 éves BRCA pozitív nőbetegnél mindkét oldali bimbóudvar megtartó masztektómiát végeztünk hónalji őrszemnyirokcsomó biopsziával és expanderrel történő emlőhelyreállítással, majd minkét oldali expandert szilikon implantátumra cseréltük. A páciensnél mindkét oldali emlőbimbó rekonstrukciót tervezünk.

466-469.png

A 46 éves nőbeteg előzményében jobb oldali emlőrák miatt végzett emlőmegtartó műtét és sugárterápia szerepel. A betegnél BRCA gén mutációja igazolódott. A páciens kérésére mindkét oldali bimbóudvar megtartó mastectomiát és azonnali szilikon implantátummal és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítást végeztünk. A rekonstrukciót követő 1 éves kontroll állapot. Mindkét oldali emlőbimbó képzés szükséges.

512-515.png

A korábban végzett emlőhelyreállító műtétek eredményei is fokozhatók. A 48 éves nőbeteg előzményében bal oldali mastectomia szerepelt, majd széles hátizomlebennyel és szilikon implantátummal történő emlőhelyreállítás, valamint ellenoldali szilikon implantátummal történő szimmetrizáció. A rekonstrukció ellenére az emlők között érdemi aszimmetria maradt fenn. Jelenleg a bal oldalon a korábban más intézetben behelyezett 235 ccm anatómiai implantátumot 375 ccm-re cseréltük, kapszuloplasztikát végeztünk és autológ zsírtranszplantációt, amivel a hosszú évek aszimmetriáját sikeresen korrigáltuk. 

516-519.png

A 43 éves nőbetegnél a bal emlő külső felső negyedében lévő rosszindulatú daganatot operáltuk regnault B onkoplasztikus technikával. A műtét és a sugárterápia után az esztétikai eredménnyel a páciens elégedett.

520-523.png

A 62 éves nőbetegnél a korábban gyenge minőségű szilikon implantátummal augmentált emlőben bal oldalon rosszindulatú emlőrák miatt onkoplasztikus Wise-szerinti tumoreltávolítást végeztünk. A kiegészítő kezeléseket követően ismertté vált a bal oldali implantátum intrakapszularis ruptúrája. Mindkét oldali szilikon implantátum cserét, kapszuloplasztikát és jobb oldali emlőfelvarrást végeztünk. 

524-528.png

Az 54 éves nőbetegnél az emlő rosszindulatú daganata miatt bal oldali mastectomia történt. A páciens kérésének eleget téve bal oldali széles hátizomlebeny transzpozíciót, majd bal oldali szilikon implantátum beültetést és jobb oldali szilikon implantátummal történő szimmetrizációt végeztünk. Bal oldali emlőbimbó képzés és tetoválás szükséges. 

529-532.png

A 38 éves nőbetegnél a BRCA gén mutációja mellett a bal emlő rosszindulatú daganata volt ismert. Mindkét oldali bimbóudvar takarékos mastectomiát végeztünk szövettágító ballon beültetésével, majd mindkét oldali expander-szilikon implantátum cserével. Mindkét oldali emlőbimbó képzés, tetoválás és a bal emlő sajátzsír töltése szükséges a középvonalban észlelhető heges behúzódásból eredő kontúrdeformitás korrekciója céljából. 

533-536.png

Az 57 éves nőbetegnél más intézetben a jobb emlő rosszindulatú daganata miatt jobb oldali masztektómia, majd alhasi érnyeles bőr-zsírlebennyel (TRAM) történő emlőhelyreállítás történt, részleges zsírelhalással és heges átalakulással a külső felső és alsó negyedekben, fájdalmas tapintattal. A bal oldali emlőn "profilaktikus" célzattal ún. subcutan mastectomia, azaz bőr alatti masztektómia történt, az emlő mirigyállomány kb 80-90%-nak eltávolításával és szilikon implantátum beültetéssel. (Megjegyzés: Amennyiben az egyik emlő saját szövettel a másik implantátummal helyreállított az elérhető szimmetria általában korlátozott.) A páciensnél jobb oldalon a heges területek kimetszését végeztük, majd anatómiai szilikon implantátumot ültettünk be fejjel lefelé, és autológ zsírtöltést végeztünk. A bal oldalon szilikon implantátum cserét, kapszuloplasztikát és autológ zsírtöltést végeztünk. (Közvetlen varratszedés utáni felvételek.)

493-496_2.png

A 41 éves nőbetegnél korábbi esztétikai emlőfelvarrás után emlőrák alakult ki a jobb emlőben. Neoadjuváns kemoterápiát követően jobb oldali bőrtakarékos masztektómiát végeztünk halasztott-azonnali emlőhelyreállítással. A páciensnél BRCA 1 mutáció igazolódott. Az adjuváns sugárterápiát követően jobb oldali expander-szilikon implantátum cserét és autológ zsírtöltést, valamint bal oldali profilaktikus bőrtakarékos masztektómiát és expanderrel történő rekonstrukciót, majd expander-implantátum cserét végeztünk. Szükséges még kétoldali emlőbimbó képzés és tetoválás.  

497-500_2.png

A 43 éves nőbetegnél a bal emlő külső felső negyedéből más intézetben diagnosztikus kimetszés rosszindulatú daganatot igazolt. Bal oldali bőrtakaréKos masztecktómiát végeztünk halasztott-azonnali expanderrel történő rekonstrukcióval. Második lépésben bal oldali expander-szilikon implantátum cserét és jobb oldali emlőfelvarrással történő szimmetrizációt folytattunk. Szükséges még bal oldali emlőbimbó képzés és tetoválás. 

501-503.png

A 74 éves nőbetegnél korábban a jobb emlő belső felső negyedének rosszindulatú daganata miatti sebészi eltávolítása és sugárterápia szerepel. A páciens biológiai életkora, dinamikus életvitele természetesen lehetővé tette, hogy az önképét zavaró, lelkileg a daganatos betegségre emlékeztető kialakult emlődeformitását mindkét oldali emlőfelvarrással és jobb oldali szilikon implantátum beültetéssel történő térfogatpótlást végeztünk. Az eset jól példázza, hogy a kronológiai életkor NEM kontraindikációja az emlők rekonstrukciójának. 

508-511.png

A 38 éves nőbetegnél a jobb emlő külső negyedhatárán alakult ki rosszindulatú emlőrák, amit az oldalsó áthajlásban vezetett metszésből ún. mirigyállomány mögötti onkoplasztikus technikával távolítottunk el. A mirigypillérek mobilizálásával és remodellálásával az emlő bőre alatt állítottuk helyre az emlő formáját. 

482-485.png

A 40 éves nőbetegnél bal oldali emlőrák miatt végeztünk bőrtakarékos masztektómiát halasztott-azonnali expander behelyezéssel. Genetikai vizsgálat a BRCA 2 gén mutációját igazolta, emiatt jobb oldali profilaktikus bőrtakarékos masztektómia és expanderrel történő rekonstrukció történt, majd mindkét oldali expander-szilikon implantátum csere és emlőbimbó képzés. A páciensnél mindkét oldali bimbó-bimbóudvar tetoválása szükséges. 

486-488.png

A 34 éves nőbetegnél bal oldali mastectomia történt. A baloldali emlőt széles hátizomlebeny átforgatással és szilikon implantátum beültetéssel rekonstruáltuk, míg a jobb emlőt emlőfelvarrással és szilikon implantátum beültetéssel szimmetrizáltuk. A bal oldalon emlőbimbó képzés és tetoválás. Hosszútávú, 26 hónapos kozmetikai eredmény.

489-492_2.png

Az 52 éves nőbetegnél bal oldali masztektómia történt emlőrák miatt. Bal oldalon széles hátizomlebeny transzpozíciót és expander beültetést végeztünk, majd bal oldali expander –szilikon implantátum csere és jobb oldali szilikon implantátummal történő szimmetrizációt. Szükséges még bal oldali emlőbimbó képzés és tetoválás. 

466-469_2.png

Az 51 éves nőbetegnél mindkét oldali emlőrák miatt végeztünk bőrtakarékos masztektómiát és expanderrel történő emlőhelyreállítást, majd mindkét oldali expander-szilikon implantátum cserét, egyedi gyártású 1000 cm3 feletti implantátumokkal. Szükséges még kétoldali emlőbimbó képzés és tetoválás.

470-473_2.png

A 42 éves nőbetegnél korábban más intézetben mindkét oldali emlők szilikon implantátummal történő augmentációja történt. Az implantátumok szuboptimális pozícióban, megsüllyedve helyezkedtek el. Jelenleg a jobb emlőben a külső negyedhatáron alakult ki roszsindulatú daganat. A tumort az oldalsó áthajlási redőben vezetett metszésből ún. retroglanduláris onkoplasztikus technikával távolítottuk el, a mirigypillérek dual plane mobilizálásával és belső varrattal remodellálva az emlőt. 

474-477_2.png

A 39 éves nőbetegnél a jobb oldali emlő rosszindulatú daganata miatt történt bimbóudvar takarékos masztektómia és expander beültetéssel történő azonnal megkezdett emlőhelyreállítás. A jobb oldali expandert szilikon implantátumra cseréltük, bal oldalon szimmetrizációs (szilikon implantátummal történő) térfogatnövelést végeztünk. Szükséges még jobb oldali bimbóképzés. 

478-481.png

Bal oldali bőrtakarékos teljes mirigyeltávolítás és azonnali szövettágító ballonnal történő emlőhelyreállítás, majd mindkét oldali szilikon implantátummal történő szimmetrizáció.

048-051.png

A bal oldali emlő bőrtakarékos teljes mirigyeltávolítása (bőrtakarékos mastectomia) és helyreállítása alhasi bőr-zsírlebennyel (TRAM).

060-063.png

A jobb oldali emlő teljes eltávolítása utáni állapot. Alhasi bőr-zsírlebennyel történt saját szövetes emlőhelyreállítás. Emlőbimbó képzés és bimbóudvar tetoválás előtti állapot. 

009-011.png

A bal emlő rosszindulatú daganata miatti teljes eltávolítása után széles hátizomlebennyel történő lágyrészrekonstrukció történt, majd mindkét oldalra szilikon implantátum beülteés. A bal oldalon emlőbimbó képzés és tetoválás utáni állapot látható.  

012-014.png

A jobb oldali emlő korábbi teljes eltávolítása utáni helyreállítás, és az ellenoldali emlő szimmetrizációja (felvarrása).

033-035.png

A bal oldali emlő rosszindulatú daganat miatti teljes mirigyeltávolítása miatti széles hátizomlebeny áthelyezés és mindkét oldali emlők szilikon implantátummal történő szimmetrizációja. Bal oldali emlőbimbó képzés és bimbóudvar tetoválás előtt. 

036-039.png

Bal oldali teljes mirigyeltávolítás (masztektómia) utáni állapot. Halasztott rekonstrukció széles hátizomlebeny áthelyezéssel és mindkét oldali szilikon implantátum beültetéssel. Bal oldali emlőbimbó képzés és tetoválás. 

072-075.png

A jobb emlő külső felső negyed rosszindulatú daganata miatti korábbi emlőmegtartó műtét és sugárterápia utáni asszimmetria. A külső felső negyedben húzóheg. A jobb emlő külső-felső negyed intercostalis arteria perforator lebennyel történő lágyrészpótlása, majd mindkét oldali emlő szilikon implantátumokkal történő szimmetrizációja. 

015-017.png

A jobb emlő külső felső negyed tumor eltávolítás és radioterápia utáni állapot. A hegek az emlőbimbót a hónalj felé húzzák el. A jobb emlő külső-felső negyed hegkimetszés és lokális lebennyel történő lágyrészpótlás, valamint mindkét oldali emlő szilikon implantátumokkal történő szimmetrizációja.

044-047.png

Mindkét oldali bimbóudvar takarékos teljes mirigyeltávolítás és azonnali helyreállítás.

030-032.png

BRCA pozitív páciens. Mindkét oldali bimbóudvar takarékos teljes mirigyeltávolítás és azonnali szilikon implantátummal és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítás

076-080.png

A bal oldali emlő bimbóudvar takarékos teljes mirigyeltávolítása (masztektómia) és azonnali expanderrel történő emlőhelyreállítás, majd bal oldali expander-szilikon implantátum csere a bal oldalon emlőbimbó képzéssel és jobb oldali szilikon implantátum beültetéssel történő szimmetrizáció. 

089-092.png

BRCA pozitív fiatal nőbeteg, mindkét oldali emlőrák miatt kétoldali bőrtakarékos teljes mirigyeltávolítás és azonnali szövettágító ballonnal történő emlőhelyreállítás, majd kemoterápiás és sugárterápia után mindkét oldali emlő szilikon implantátumokkal történő helyreállítása. Emlőbimbóképzés és bimbóudvar tetoválás előtti állapot.

026-029.png

Előzményben jobb oldali emlőmegtartó műtét és sugárterápia. BRCA pozitivitás. Mindkét oldali komplettáló bimbóudvar takarékos teljes mirigyeltávolítás (mastectomia) és azonnali szilikon implantátummal és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítás.

085-088.png

A jobb emlő külső–felső negyed rosszindulatú daganata miatti Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtét és azonnali ellenoldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás. 

001-004.png

Jobb emlő felső negyedhatár rosszindulatú daganatának Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtéte és azonnali ellenoldali szimmetrizációs emlőfelvarrás.

052-055.png

A jobb emlő rosszindulatú daganata miatti Wise-szerinti onkoplasztikus műtét azonnali ellenoldali szimmetrizáció emlőfelvarrással.

056-059.png

Mindkét oldali emlő felvarrása.

018-021.png

A jobb emlő alsó negyedhatár daganat miatti felső nyélen, fordított T metszésből történt onkoplasztikus emlőmegtartó műtét, majd ellenoldali szimmetrizációs emlőfelvarrás. 

064-067.png

A jobb emlő külső felső negyedének rosszindulatú daganata miatti Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtéte azonnali ellenoldali szimmetrizációs emlőfelvarrással. 

068-071.png

A bal emlő rosszindulatú daganata miatti Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtét, majd az utókezeléseket követően szimmetrizációs jobb oldali méretcsökkentő emlőplasztika. 

081-084.png

BRCA pozitív nőbeteg. Bal oldalon inkoplett emlőmegtartó műtét majd neoadjuváns kemoterápia, majd mindkét oldali bőrtakarékos mastectomia azonnali epxander implantátummal történő emlőhelyreállítással, majd mindkét oldali szilikon implantátum beültetés, emlőbimbó képzés és tetoválás utáni állapot.

097-100.png

BRCA pozitív betegnél kétoldali bőrtakarékos masztektómia azonnali expanderrel történő emlőhelyreállítással, majd expander-szilikon implantátum csere és emlőbimbó kézpés, tetoválás előtt.

101-104.png

Bal oldali mastectomia és hónalji nyirokcsomó eltávolítás, kemo-radioterápia utáni állapot. Bal oldalon emlőhelyreállítás széles hátizomlebennyel történt lágyrészpótlással és szilkon implantátummal, majd emlőbimbó képzés és bimbó-bimbóudvar tetoválás. Jobb oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás és szilikon implantátum beültetés.

105-108.png

Évekkel korábbi be nem fejezett subtotális emlőeltávolítás utáni rekonstrukció, heges viszonyokkal, a hónalj felé elhúzott emlőbimbóval és térfogathiánnyal. Bal oldali komplettáló teljes mirigyeltávolítás és hegfelszabadítás, majd submuscularis szilikon implantátum beültetés illetve jobb oldali szilikon implantátummal történő szimmetrizáció.

109-112.png

Jobb oldali bőrtakarékos masztektómia (teljes mirigyeltávolítás) az emlőbimbóval együtt, azonnali szöveti expander ballonnal történő emlőhelyreállítás, majd expander ballon-szilikon implantátum csere és emlőbimbó rekosntrukció, bimbó bimbóudvar tetoválással. A bal ldalon szimmetrizációs emlőfelvarrás és implantátummal történő térfogatnövelés.

117-120.png

Jobb oldali mastectomia utáni állapot. Halasztott emlőhelyreállítás jobb oldali széles hátizomlebennyel és expander szövettágító ballonnal, majd jobb oldali expander ballon-szilikon implantátum csere illetve bal oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás és szilikon implantátum beültetés.

121-124.png

BRCA pozitív beteg. Bal oldalon mastectomia utáni állapot. Bal oldalon hasi advancement lebeny, jobb oldalon bőrtakarékos mastectomia és azonnali szilikon implantátum és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítás. 

125-128.png

A bal emlő külső felső negyed bőrközeli tumor negyedeltávolítáa bőrsziget rotációs módosított Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtrató műtét és radioterápiát követő állapot. 

129-132.png

BRCA pozitív beteg, bal oldali korábbi centrális tumoreltávolítás után. Mindkét oldali bőrtakarékos komplettáló profilaktikus mastectomia és azonnali szilikon implantátummal és az alsó polus Ultrapro hálóval történő megerősítésével végzett emlőhelyreállítás. Kétoldali emlőbimbó képzés és tetoválás utáni állapot.

133-136.png

A jobb oldali emlő alsó negyedhatár rosszindulatú daganat miatti inverz T felülről nyelezett  onkoplasztikus emlőmegtartó műtét és azonnali szimmetrizációs emlőfelvarrás radioterápiát követő állapota.

137-140.png

A jobb emlő külső-felső negyed rosszindulatú daganatának Wise-szerinti onkoplasztikus műtéttel történő eltávolítása és hónalji őrszemnyirokcsomó biopszia utáni állapot. A bal oldali emlő eredendően kisebb térfogatú. Azonnali szimmetrizációs felvarrás utáni állapot.

141-144.png

Bal oldali emlő kiterjedt rosszindulatú daganat miatti bal oldali bőrtakarékos mastectomia és azonnali expanderrelt örténő helyreállítás, majd bal oldlai expander-szilikon implantátum csere és jobb oldali emlőfelvarrás és szilikon implantátummal történő szimmetrizáció.

145-148.png

BRCA pozitív emlőrákban szenvedő páciens, kétoldali bőrtakarékos teljes mirigyeltávolítás azonnali szilikon implantátummal és az alsó polus Ultrapro hálóval történő megerősítésével végzett emlőhelyreállítás. Mindkét oldalon emlőbimbó képzés utáni állapot. Szükséges még bimbó-bimbóudvar tetoválás.

149-152.png

A jobb oldali emlő külső negyedhatár tumoreltávolítása Round block, emlőudvar körül vezetett metszésből végzett ún. "fánk" onkoplasztikus technikával. A műtét előtti, majd a műtét valamint sugárterápia utáni állapot.

093-096.png

A jobb emlő felső negyedhatár rosszindulatú daganata miatt végzett Wise-szerinti onkoplasztika és azonnali ellenoldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás. (Az emlők belső negyedhatárán a melltartó miatt hullámosan "megnyomódott" bőr.)

157-160.png

A jobb oldali mell eredendően kisebb és magasabban helyezkedik el a bal oldali emlőhöz képest. A jobb oldali emlőben kialakult rosszindulatú daganat miatt jobb oldali bőrtakarékos mastectomia és azonnali expanderrel történő emlőhelyreállítás történt, adjuváns kemo-radio terápia, majd jobb oldali expander-szilikon implantátum csere és emlőbimbó képzés valamint tetoválás, illetve bal oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás és implantátummal történő szimmetrizáció. 

161-164.png

A jobb emlő felső negyedhatár rosszindulatú daganata miatti módosított Wise-szerinti onkoplasztikus negyedeltávolítás és őrszemnyirokcsomó biopszia azonnali bal oldali szimmetrizációs célú redukciós emlőplasztika, majd adjuváns sugárterápia utáni állapot.

165-168.png

A bal emlő külső negyedhatár rosszindulatú daganatának Wise-szerinti onkoplasztikus negyedeltávolítása, és a hónalji nyirokcsomók radikális sebészi eltávolítása, valamint azonnali jobb oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás. Kemo- és radioterápia utáni állapot.

170-173.png

A jobb emlő rosszindulatú daganata miatti bőrtakarékos mastectomia és expanderrel történő azonnali helyreállítás, majd sugár- és kemoterápia és jobb oldali expander-szilikon implantátum csere, valamint bal oldali szilikon implantátummal történő szimmetrizáció. Jobb oldalon még emlőbimbó képzés és bimbóudvar tetoválás szükséges.

178-181.png

A jobb emlő rosszindulatú daganata miatti teljes eltávolítás utáni állapot. A jobb oldalra széles hátizomlebeny átforgatás, majd mindkét oldalra szilikon implantátum behelyezés, jobb oldalon emlőbimbó képzés. A jobb oldalon bimbóudvar tetoválás az utolsó rekonstrukciós lépés.

182-185.png

Bal oldali rosszindulatú daganat miatti teljes emlőeltávolítás utáni állapot. BRCA pozitivitás. Bal oldali széles hátizomlebeny átforgatás és szilikon implantátummal történő emlőhelyreállíás, illetve rizikócsökkentő jobb oldali emlőbimbó udvar megtartó teljes mirigyeltávolítás és azonnali szilikon implantátummal és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítás. Mindkét oldalon emlőbimbó képzés, a bal oldalon bimbóudvar tetoválás szükséges. A rekonstrukció utolsó lépéseként mindkét oldali emlőbimbó képzés és bal oldali bimbóudvar tetoválás történt.

186-189.png

Korábbi bal emlő külső-felső negyed emlőmegtartó műtéte, pozitív sebészi széllel. Komplettáló kétoldali bőrtakarékos mastectomia azonnali expanderrel történő helyreállítással, majd mindkét oldali szilikon implantátum beültetés. Emlőbimbó képzés és bimbóudvar tetoválás előtti állapot.

190-193.png

Az előzményben mindkét oldali emlők szilikon implantátummal történő térfogatnövelése szerepel. Mindkét oldalon kis térfogatú mirigyállomány. A jobb oldali emlőben a külső felső negyedben rosszindulatú daganat emlőmegtartó műtét, majd radioterápia és az emlőt deformáló és torzító húzóheg. A jobb oldalra a heges terület pótlására intercostalis arteria perforator lebeny kialakítás, majd  ennek elégtelensége miatt széles hátizomlebenyből ún. minilebeny kialakítása történt, majd mindkét oldali szilikon implantátum beültetéssel az emlők szimmetrizációja. 

194-197.png

BRCA pozitív fiatal nőbeteg, kétoldali bimbóudvar takarékos mastectomia, és azonnali szilikon implantátummal és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítás utáni állapot.

198-201.png

Mindkét oldali emlők megelőző szilikon implantátummal történő emlőnagyobbítása utáni állapot bal oldalon. Az emlők felvarrása akkor elmaradt, ennek megfelelően mindkét oldalon az emlők az implantátum felett "meglógták" magukat, azaz ún. vízesés (waterfall) jelenséget mutattak. A bal emlő emlőbimbó minimum 2 cm-rel magasabban állt mint a jobb. A bal emlőben a külső felső negyedben rosszindulatú daganat alakult ki. A bal emlő tumor radikális eltávolítása Wise-szerinti onkoplasztikus technikával, az implantátum megtartásával és a jobb oldali emlő szimmetrizációs felvarrása. 

202-205.png

A bal emlő felső negyedhatár rosszindulatú daganata miatti Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtrató műtét és azonnali szimmetrizációs emlőfelvarrás.

206-209.png

Más intézetben a jobb emlő bimbóudvar megtartó mastectomiáját végezték azonnali széles hátizomlebeny rekonstrukcióval. A rekonstrukciós beavatkozás nem váltotta be a kozmetikai reményeket, illetve a nagy mellizom felé a mikroszkópos sebészi szél pozitív volt (daganatos sejtek maradtak hátra). A jobb oldalon hegkorrekciókat, a nagy mellizom lap szerinti kimetszését végeztem, illetve mindkét oldalra szilikon implantátum beültetést szimmetrizációs célból, valamint jobb oldalon emlőbimbó rekonstrukciót.

226-229.png

A páciensnél jobb oldali bőrtakarékos mastectomia történt azonnali expanderrel történő emlőhelyreállítással, majd expander-szilikon implantátum csere a jobb oldalon és bal oldali emlőfelvarrás, valamint szilikon implantátummal történő szimmetrizáció. A jobb oldali emlőn emlőbimbó képzés és tetoválás. 

230-233.png

Bal emlő külső felső negyedében felfedezett tumor onkoplasztikus (Regnault B) technikával történő eltávolítása történt. Sugárterápia utáni végállapot a kis térfogatú emlőn.

334-337.png

A bal oldali emlőn centrális rosszindulatú daganat primer szisztémás kezelés után, onkoplasztikus centrális negyedeltávolítás és azonnali ellenoldali szimmetrizáció. A bal oldalon emlőbimbó képzés és tetoválás szükséges.

338-341.png

A bal emlő belső alsó negyedét korábban rosszindulatú daganat miatt eltávolították, emlőt deformáló letapadás és húzóheg alakult ki. Mindkét oldali emlők rekonstrukciós célú felvarrása, a bal emlő belső alsó negyed hegfelszabadítás és jó vérellátású dermoglanuláris lebennyel való helyreállítása történt.

342-345.png

Korábbi mindkét oldali emlőfelvarrást követően kétoldali masztektómia rosszindulatú daganat miatt. Kétoldali alhasi bőr-zsírlebennyel történő emlőhelyreállítás utáni állapot. Szükséges még kétoldali emlőbimbó képzés és tetoválás.

346-349.png

A jobb emlő rosszindulatú daganata miatti bőrtakarékos masztektómia és azonnali kiterjesztett széles hátizomlebennyel való emlőhelyreállítás, majd szimmetrizációs célú emlőfelvarrás a bal oldalon. Jobb oldalon emlőbimbó képzés és tetoválás.

350-353.png

Bal oldali bimbóudvar megtartó teljes mirigyeltávolítás rosszindulatú daganat miatt és azonnali-halasztott rekonstrukció expanderrel, majd expander-szilikon implantátum csere és jobb oldali szilikon implantátummal történt szimmetrizáció, valamint bal oldali bimbóképzés.

354-357.png

Korábbi kétoldali szilikon implantátummal történt emlőnagyobbítás. Mindkét oldalon kapszuláris kontraktúra az implantátumok körül, ami bal oldalon az emlőt deformálja. A bal emlőben a felső negyedhatáron bizonytalan, tumor gyanús elváltozás. A bal emlőből a bizonytalan képlet kimetszése, bal oldalon a kapszula eltávolítása jobb oldalon kapszuloplasztika és mindkét oldalra szilikon implantátum beültetés. 

362-365.png

A páciensnél a bal oldali emlőn 6 óra irányában vezetett metszésből más intézetben nem az épben tumoreltávolítást végeztek. A terhességi emlőráknál a bal oldali emlő komplettáló bimbóudvar megtartó teljes mirigyeltávolítására kényszerültünk, azonnali expanderrel történő emlőhelyreállítással. A páciensnél BRCA pozitivitás igazolódott. Miután a páciens egészséges kisgyermeknek adott életet, és az adjuváns szisztémás terápiája elkezdődött, bal oldali expander-szilikon implantátum cserét és jobb oldali bimbóudvar takarékos teljes mirigyeltávolítást (masztektómia) végeztünk a jobb oldalon szilikon implantátum és Ultrapro hálóval történő azonnali rekonstrukcióval. 

040-043.png

A jobb oldali emlő rosszindulatú daganat miatti teljes mirigyeltávolítása miatti széles hátizomlebeny áthelyezés és mindkét oldali emlők szilikon implantátummal történő szimmetrizációja. Bal oldalon emlőbimbó képzés utáni állapot tetoválás előtt. 

036-039_2.png

BRCA pozitív esetben mindkét oldali bimbóudvar megtartó masztektómia és azonnali szilikon implantátummal és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítás.

370-373.png

A bal emlő felső negyedhatár rosszindulatú daganata miatti Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtét és sugárterápia, valamint jobb oldali azonnali szimmetrizációs méretcsökkentő emlőfelvarrás.

377-380.png

A jobb emlő rosszindulatú daganata miatti bimbóudvar megtartó teljes mirigyeltávolítás halasztott-azonnali emlőhelyreállítással, majd jobb oldali expander-szilikon implantátum csere és bal oldali szimmetrizácis célú emlőfelvarrás és szilikon implantátum beültetéssel történő szimmetrizáció.

381-383.png

Bal oldali emlő masztektómia utáni állapota, majd széles hátizomlebeny transzpozíció, majd bal oldalra szilikon implantátum beültetés és jobb oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás, és a felső pólus kis térfogató szilikon implantátummal való kitöltése. A bal oldalra emlőbimbó képzés és tetoválás szükséges.

384-385.png

Jobb emlő belső felső negyed 30 mm-es fibroadenoma eltávolítása a bimbó körül ejtett omega metszésből – műtéti beavatkozás utáni állapot. A bőrmetszés hege és a jobb emlőn deformitás nem látszik. Az elváltozás helyén felszívódóban lévő kis bevérzés. 

390-391.png

Mindkét oldali emlők szilikon implantátummal történt térfogatnövelése, "PIP" implantátumok kétoldali intrakapszuláris rupturája, az implantátumok eltávolítása, majd a szövetek pihentetését követően mindkét oldali emlőfelvarrás és szilikon implantátum beültetés utáni állapot.

400-403.png

Bal emlő rosszindulatú daganata miatt végzett Wise-szerinti onkoplasztikus tumoreltávolítás, majd sugárterápia és jobb oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás.

404-407.png

A 46 éves nőbetegnél a bal emlő külső felső negyedében elhelyezkedő tumor miatt Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtét történt őrszemnyirokcsomó biopsziával, azonnali ellenoldali szimmetrizációs célú méretcsökkentő emlőfelvarrással.

408-411.png

A BRCA pozitív fiatal nőbetegnél a jobb emlő külső-felső negyed tumora miatt végeztünk első lépésben jobb oldali bimbóudvar megtartó teljes mirigyeltávolítást, őrszemnyirokcsomó biopsziával, azonnali-halasztott (expanderrel történő) emlőhelyreállítással. Második ülésben jobb oldali expander-szilikon implantátum csere történt, és a beteg kérésére bal oldali rizikócsökkentő bimbómegtartó teljes mirigyeltávolítás, expanderrel történő helyreállítással, majd expander-szilikon implantátum cserével.

412-415.png

A 65 éves nőbetegnél korábban bal oldali masztektómia történt. Lebenykésleltetést követően bal oldali alhasi bőr-zsírlebennyel (TRAM lebeny) történt emlőhelyreállítás, majd jobb oldali szimmetrizációs célú emlőfelvarrás és bal oldali emlőbimbó képzés. A páciens bal oldali bimbóudvar tetoválás előtt áll.

416-418.png

A 39 éves BRCA pozitív fiatal nőbetegnél a jobb emlőben lévő rosszindulatú daganat miatt történt bőrtakarékos masztektómia és halasztott-azonnali emlőhelyreállítás, szövettágító expanderrel, majd szilikon implantátummal. A kezeléseket követően kérésére bal oldali komplettáló kockázatcsökkentő bőrtakarékos masztektómia és azonnali szilikon implantátummal és direkt az implantátumra helyezett Ultrapro hálóval történő azonnali emlőhelyreállítással. A páciens kétoldali emlőbimbó képzés és tetoválás előtt áll.

419-422.png

A bal emlő kiterjedt rosszindulatú daganata miatt módosított Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtét és azonnali ellenoldali szimmetrizáció történt.

423-426.png

A 39 éves terhelt anamnézisű nőbetegnél a bal oldali emlőben kiterjedt rosszindulatú daganat miatt végeztünk módosított Wise-szerinti onkoplasztikus emlőmegtartó műtétet azonnali ellenoldali szimmetrizációval. 

427-430.png

A 70 éves nőbetegnél a bal oldali nagy térfogatú ptotikus emlőn a külső-felső negyedben lévő tumor miatt történt Regnault B onkoplasztikus technikával emlőmegtartó műtét, majd sugárterápia. Letapadás, behúzó hegesedés nincs, a hosszú műtéti heg a sugárterápia után diszkrét.

436-438.png

A 40 éves BRCA pozitív nőbetegnél jobb oldali masztektómia történt. A jobb oldalon széles hátizomlebeny transzpozíciót végeztünk szilikon implantátum beültetéssel, a bal oldalon pedig bimbóudvar megtartó masztektómiát és szilikon implantátummal valamint Ultrapro hálóval történő azonnali emlőhelyreállítást. Mindkét oldalon emlőbimbó rekonstrukció utáni állapot. A páciens a jobb bimbóudvar tetoválás előtt áll. 

439-443.png

A 40 éves nőbeteget a jobb emlő kiterjedt, nem tapintható rosszindulatú daganata miatt operáltuk izotópjelölt (ROLL-radioquided occult lesion localisation) onkoplasztikus emlőmegtartó technikával. Miután a szövettan ép mikroszkópos sebészi széleket igazolt, a páciensnél korai halasztott (még a sugárterápiát megelőzően) bal oldali szimmetrizációs célú méretcsökkentő emlőfelvarrást végeztünk. 

444-446.png

A 39 éves vékony testalkatú magas rizikójú nőbetegnél bal oldali emlőrák miatt bimbóudvar megtartó mastectomia és halasztott-azonnali emlőhelyreállítás történt. Az utókezeléseket követően kérésére rizikócsökkentő jobb oldali bimbóudvar megtartó mastectomia és a jobb oldalon azonnali szilikon implantátummal és Ultrapro hálóval történő emlőhelyreállítás, míg a bal oldalon expander-szilikon implantátum csere történt.

447-449.png

A 40 éves betegnél a bal emlő külső felső negyedében lévő 20 mm-es tumor miatt a külső áthajlási redőben vezetett metszésből ún. mirigy alatti preparálással történt a tumor széles sebészi kimetszése és a maradék mirigyállomány remodellálása, valamint hónalji őrszemnyirokcsomó biopszia. 

450-453.png

A 44 éves nőbetegnél korábban mindkét oldali szilikon implantátumokkal történő emlő térfogatnövelés történt. Jelenleg a jobb emlőben a külső alsó negyedben alakult ki 20 mm-es rosszindulatú daganat. A jobb oldali külső áthajlási redőben végzett metszésből a mirigy alatti preparálással végeztük a tumor széles kimetszését és a megmaradó mirigyállomány remodellálását. Az implantátum kapszulájának egy részletét a tumor alapján eltávolítottuk. 

454-457.png

A 39 éves nőbeteg előzményében jobb oldali emlőmegtartó műtét és sugárterápia, majd komplettáló bimbódvar takarékos masztektómia és expanderrel történő emlőhelyreállítás szerepel. A jobb oldali expander spontán leeresztett. Jobb oldali expander-szilikon implantátum cserét és emlőbimbó képzést valamint ellenoldali szilikon implantátummal történő szimmetrizációt végeztünk.  

458-461.png

Az 55 éves BRCA pozitív nőbetegnél a jobb oldalon mastectomia történt. Jobb oldali széles hátizomelebeny átforgatás, majd szilikon implantátum beültetés, és bal oldali bőrtakarékos mastectomia, valamint halasztott-azonnali expander-szilikon implantátummal történő emlőhelyreállítás, többes műtétek utáni végállapot és szimmetria. A páciens kétoldali emlőbimbó helyreállítás és tetoválás előtt áll.

462-465.png
396-399.png
431-435.png
005-008.png
022-025.png
113-116.png
153-156.png
174-177.png
210-2123.png
214-214.png
218-221.png
222-225.png
358-361.png
366-369.png
374-376.png
386-389.png
392-395.png
hiteles_egeszsegugyi_weboldal_2018_pecse

Figyelem! Az oldalon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi véleményt. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét! © 2015 Onkoplasztika Kft. Minden jog fenntartva.