onkoplasztika

2020. jún 11.1 perc

Korszerű emlőrák sebészeti tankönyvek

Frissítve: 2020. jún 12.

Az ország legnagyobb orvosi és egészségügyi tan- és szakkönyvkiadója, a Medicina gondozásában 2015-ben megjelent szép kivitelű és hiánypótló, a korszerű tudományos tartalmat fotókkal, képekkel és táblázatokkal gazdagon illusztráló Az emlőrák korszerű sebészete című tankönyv nagy sikert aratott a szakmai közönség előtt.

A kötet kibővített, naprakész tudományos információkat és sebészeti technikák részletes leírásait tartalmazó angol nyelvű változatát 2019-ben adták ki. A könyvbemutatóra egy éve, 2019. június 12-én a Central-Eastern European Breast Cancer Surgical Consortium (Közép-Kelet Európai Emlőrák Sebészeti Konzorcium) első nemzetközi konferenciáján került sor Budapesten, a Várkert Bazárban.

A Principles and practice of oncoplastic breast surgery nemzetközileg elismert szerzők által közel 800 oldalon, 2000 illusztrációval szemlélteti az emlőrák kezelésének valamennyi aspektusát, melyek közül leghangsúlyosabb a kötet címében utalt onkoplasztikus emlősebészet.

A tankönyv az European Society of Surgical Oncology (Európai Sebész-onkológiai Társaság) és a Central-Eastern European Breast Cancer Surgical Consortium ajánlásával alapját képezi világszerte olyan szakemberek oktatásának és licenszvizsgákra való felkészülésének, akik emlősebészettel kívánnak foglalkozni.í

    3150
    1